Emme ole aikaisemmin julkaisseet sesonkireseptejä, mutta teemme tällä kertaa poikkeuksen . Olemme tykästyneet makeisiin munakkaisiin, eikä niistä ei löytynyt reseptejä suomeksi (pl. yksi marjamunakas). Hedelmämunakas on maukas tapa lisätä ruokavalion kasvisten osuutta.


Hedelmämunakas on sesonkiherkku, jonka avulla saa vaihtelua ilta- ja välipalarutiineihin.

MAKEA ANANASMUNAKAS

- Paista kourallinen tuoreita ananaslohkoja 2-3 ruokalusikallisessa kookosöljyä, kunnes ne hieman pehmenevät.

- Lisää pannulle 0,5 – 1 desiä kaurahiutaleita sekä pari ruokalusikallista hunajaa. Karamellisoi kaurahiutaleet ja ananaspalat.

- Lisää 2 – 4 kananmunaa (yksi kananmuna sisältää proteiinia n. 8 grammaa) ja paista kypsiksi.

- Kaada annos lautaselle ja mausta ripauksella kanelia. Makeuta tarvittaessa hunajalla.

- Lisuukkeeksi sopii esimerkiksi yksi kiivi ja puolikas appelsiini.


Kiivin, appelsiinin ja pikkusitrusten lisäksi annoksen lisukkeiksi sopivat kotimaiset pakastemarjat tai granaattiomena

Tutustu ananakseen täältä.

Ananakseen a yli 150 muun kasviksen sesonkitiedot, alkuperämaat, säilytyslämpötilat ja valintavinkit löydät vuoden 2016 Satokausikalenterista. TILAA OMASI NYT!

P.S. Ananakset ovat tällä hetkellä joulukuun Satokausituotteina S-ryhmän ruokakaupoissa. Löydät myös vuoden 2016 Satokausikalenterin kaikista Prismoista.