TUOTTEET VAIN VERKKOKAUPASTA. Ilmainen toimitus yli 35 € tilauksiin.

Supersuosittu Satokausi-koulu tulee taas - Tapahtumalla juhlistetaan uudistunutta Food Market Herkku Itistä
Supersuosittu Satokausi-koulu tulee taas - Tapahtumalla juhlistetaan uudistunutta Food Market Herkku Itistä

Ensimmäistä kertaa Herkku Tapiolassa järjestetty Satokausi-koulu voitti asiakkaiden sydämet ja jopa kymmenkertaisti sesongin kasvisten menekkiä. Voittokulku jatkuu tapahtuman vallatessa Herkku Itiksen huhtikuun alussa.

Tiedote, vapaa julkaistavaksi

Satokausi-kasvisosasto kasvatti Herkussa hedelmien myyntiä tammikuussa yli 10 % edellisvuoteen verrattuna. Satokausi-koulu lisäsi kasvisten kysyntää entisestään: esiteltyjen kasvisten myynti jopa kymmenkertaistui helmikuun tapahtuman siivittämänä, esimerkiksi pitaija myytiin tapahtumaviikonloppuna loppuun.

Herkku Itiksen remontin valmistumisen myötä myös pääkaupunkiseudun itäisemmälle puolelle saadaan ruoanrakastajan paikka. Uutta Food Market Herkku Itistä juhlitaan torstaina 4.4., jolloin myös toinen Satokausi-koulu näkee päivänvalon.

“Food Market Herkku Itiksessä näkyy edellisten myymälöiden uudistuksista tuttuja elementtejä entistä pidemmälle vietynä. Palvelutiskit tarjoavat raaka-aineita aina MSC-sertifioidusta kalasta Dry Aged -raakakypsennettyyn lihaan. Spice Bar -palvelun avulla palvelutiskistä valittuun raaka- aineeseen oman maun mukaisen maustemaailman veloituksetta. Tuorepuristamosta voi puristaa mehua pantillisiksi päivitettyihin pulloihin. Nopeisiin ja herkullisiin vaihtoehtoihin on satsattu: suositut roomalaistyyliset pizzat ja Beijing 8 -dumplingit löytyvät nyt Itiksestä. Itsepalvelukassat tekevät asioinnista entistäkin jouhevampaa”, kertoo Food Market Manager Esa Lehtoila.

Myös Satokausi-kasvikset näkyvät uudistuksen myötä idässä näyttävästi hevi-osaston etualalla.

“Huhtikuussa valokeilassa ovat kolme ajankohtaista kasvista: parsa, lime ja ananas. Satokausi- osastolla pyrimme tuomaan esiin yllättäviä puolia kasviksista ja sitä kautta inspiroimaan tuotteiden pariin. Esimerkiksi parsa sisältää enemmän kuitua kuin metsämustikka, ananaksen entsyymit mureuttavat lihan ja lime on sitä hapokkaampi, mitä tummempi kuoren väri on”, kertoo Satokausikalenterin perustaja Samuli Karjula.

Satokausi-koulussa luvassa on kasvispitoista asiaa: tapahtumassa esitellään kasvisten käsittelyä, jaetaan oppeja asiantuntijoiden johdolla ja maistellaan sesongin jännittävimpiä makupareja.

“Herkku Tapiolassa yhdistimme papaijan turskaan ja veriappelsiinin burrataan osoittaen, että hedelmät taipuvat myös suolaiseen ruoanlaittoon. Huhtikuun Satokausi-koulussa makupareja ovat muun muassa miniananas ja siika, lime ja jogurtti sekä klassisempi parsa ja pecorino. Luvassa on siis oivalluksia, tekemisen meininkiä ja jälleen kerran paljon maisteltavaa!”, naurahtaa Karjula.

Uutta Food Market Herkku Itistä juhlitaan torstaina 4. huhtikuuta. Myymälässä on monipuolisesti ohjelmaa, maistatusta ja kilpailuja. Jännittävien makuparien ympärille rakentuvassa Satokausi- koulussa tutustutaan sesongin kasviksiin ja maistetaan makupareja klo 13-19 tapahtuvassa demossa.

Yhteystiedot medialle:

Esa Lehtoila
Food Market Herkku Itis 
esa.lehtoila@sok.fi
050 427 4195

Samuli Karjula
Satokausikalenterin perustaja 
samuli.karjula@satokausikalenteri.fi 
044 026 5164