TUOTTEET VAIN VERKKOKAUPASTA. Ilmainen toimitus yli 35 € tilauksiin.

Värikkäät perunat saapuvat kauppoihin
Värikkäät perunat saapuvat kauppoihin

Suomessa on totuttu käyttämään keltakuorisia ja keltamaltoisia perunoita, pois uuniperunat, joihin on perinteisesti valittu mieluiten punakuorisia mukuloita. Peruna on kuitenkin luonnostaan paljon monimuotoisempi kasvis, ja luonnossa villinä esiintyessään peruna tuottaa kaikenmuotoisia ja monenvärisiä perunoita.

Perunan luontainen monimuotoisuus saapuu nyt myös kauppoihin kuluttajan ulottuville. Kyseessä ovat värikkäät uutuuslajikkeet nimeltään Violet Queen ja Mulberry Beauty. Mulberry Beauty on punakuorinen ja sisältä läpeensä punainen peruna. Violet Queen on taas sisältä violetti ja myös kuoreltaan tummansininen peruna. Kumpikin lajike on käyttölaadultaan nykyaikaisen monipuolinen peruna ja ne soveltuvat kaikkeen ruoanlaittoon. 

Uutuuslajikkeet olivat esittelyssä ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäen uuden Peruna-kirjan julkkareissa. Lisää tietoa kirjasta löydät @perunakirja Instagramissa. Fyysisen kirja löytyy mm. S-Ryhmän myymälöistä.

Perunoiden erikoinen väri syntyy kasvien itsensä tuottaman, antosyaniiksi kutsuttavan väripigmentin vaikutuksesta. Antosyaanien ryhmään kuuluvat väriaineet antavat luonnnossa sävyt esimerkiksi kukkiin ja hedelmiin ja muihin värikkäisiin kasvinosiin. Muina hyvinä antosyaanien lähteinä mainitaan yleisesti lähinnä punaviini tai punakaali. Näihin verrattuna Violet Queen -peruna sisältää peräti nelinkertaisen määrän antosyaaneja. Koska perunaa usein nautitaan suurempina annoksia, kertyy yhdestä annoksesta suuri määrä antioksidantteja.

Värikkään perunat ovat syntyneet pitkällisen tuotekehityksen tuloksena risteyttämällä perunan maatiaislajikkeita modernien lajikkeiden kanssa. Näin on vuosien saatossa löytynyt yhtä satoisampia ja viljelyvarmempia värikkäitä perunoita. Näitä keskenään risteyttämällä on lopulta saatu aikaan nykyaikaisilla kasvintaudinkestävyyksillä ja satotasolla varustettuja herkullisia violetteja ja punaisia perunoita.

Punainen Mulberry Beauty saapuu S-ryhmän myymälöihin joulukuussa 2018 Satokausituotteena pakattuna yhden kilon vähittäispakkauksiin.

Lisätietoja: 

Mika Paassilta

Valikoimapäällikkö

HZPC Kantaperuna Oy

mika.paassilta@hzpc.com

Puh. 040 1848 802