Perinteisiin kekritarjoiluihin kuului usein lammaspaisti. Modernin kekripaistin voi valmistaa Modernia maakuntaruokaa -kirjan ohjeella, jossa karitsan paahtopaistit tarjoillaan raikkaasti omenasalsan ja tyrnimajoneesin kera. Upea ja inspiroiva Modernia maakuntaruokaa -kirja on nyt kekritarjouksessa 27,90 euroa (OVH 34,90 e) ja toimitus on ilmainen! Kirja on osa virallista Suomi100-ohjelmaa, Suomessa painettu laadukkain materiaalein, reseptit ovat tarkkaan testattuja ja kuvat upeita. Kannattaa hankkia joululahjaksi heti, sillä tarjous päättyy 8.11.

Hyödynnä tarjous nyt!

KARITSANPAISTIA, OMENASALSAA JA TYRNIMAJONEESIA

700 g karitsan paahtopaistia
1 rkl öljyä
1 tl hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
4 rkl normaalisuolaista voita
20 salvianlehteä
4 valkosipulinkynttä halkaistuna

Salsa:
400 g omenoita
2 salottisipulia
1 dl (n. 0,5 ruukkua) tuoretta salviaa
hienonnettuna
1 dl neitsytoliiviöljyä
0,5 dl sitruunanmehua
2 tl sokeria
1 tl hienoa merisuolaa

Majoneesi:
1 kananmuna
2 rkl tyrnitäysmehua
1 tl sokeria
0,5 tl hienoa merisuolaa
2 dl rypsiöljyä

Lisäksi:
1 dl tyrnimarjoja

Ota karitsanpaistit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen
paistamista. Hiero paistien pintaan öljy, suola ja pippuri.
Kuumenna paistinpannu savuavan kuumaksi ja nosta
puolet paisteista pannulle. Paista, kunnes pinta ruskistuu.
Käännä, vähennä hieman lämpöä ja lisää pannulle puolet
voista, salvianlehdistä ja valkosipulista. Kallista pannua
ja valele sulanutta voita lihojen päälle. Nosta paistit uunivuokaan,
kun niiden toinenkin puoli on saanut kauniin värin.
Kaada sulanut voi mausteineen mukaan uunivuokaan.
Toista loppujen paistien kanssa. Lisää lopuksi tyhjälle pannulle
desilitra vettä, kuumenna ja raaputa lastalla pannun
pohjaan tarttuneet makuaineet. Kaada vesi uunivuokaan.
Kaada vesi uunivuokaan. Kypsennä paisteja 125-asteisessa
uunissa, kunnes ne saavuttavat noin 54 asteen sisälämpötilan.
Paras tapa todeta lämpötila on käyttää digitaalista
lämpömittaria. Kypsennykseen kuluu aikaa noin 10 minuuttia.
Anna paistien vetäytyä huoneenlämmössä noin 15
minuuttia. Leikkaa jäähtyneet paistit ohuiksi siivuiksi.

Valmista salsa. Kuutioi omenat ja hienonna sipuli. Yhdistä
kaikki ainekset kulhossa.

Mittaa kaikki majoneesin ainekset korkeaan sauvasekoittimen
kulhoon niin, että kaadat öljyn viimeisenä muiden
ainesten päälle. Aseta sauvasekoitin varovasti kulhon pohjaan
kiinni ja käynnistä. Pidä sauvasekoitinta pohjassa noin
10 sekuntia ja nosta se pikkuhiljaa ylös. Majoneesi on valmista,
kun se on vaaleaa ja paksua ja kaikki ainekset ovat sekoittuneet
toisiinsa. Tyrnimajoneesi jää hieman normaalia
löysemmäksi tyrnimehun vuoksi.

Pane tarjolle asettelemalla paistisiivut laakealle vadille. Valele
siivuja paistoliemellä. Lusikoi salsa siivujen päälle ja pursota
tai lusikoi majoneesi mukaan. Viimeistele tyrnimarjoilla.

TILAA KIRJA TÄÄLTÄ!