TUOTTEET VAIN VERKKOKAUPASTA. Ilmainen toimitus yli 35 € tilauksiin.

Arvostettu ruokatoimittaja Pirjo Toikkanen aloittaa kirjoittamisen Satokausikalenterin verkkosivuilla kasviksista.


Pirjo on koulutukseltaan kotitalousopettaja, ja hän on työskennellyt kuusi vuotta Kotimaiset Kasvikset ry:n viestintäpäällikkönä. Tuolloin hän tiedotti kasviksista säännöllisesti eri kohderyhmille, ensisijaisesti medialle.

TIEDOTEVAPAA JULKAISTAVAKSI

Arvostettu ruokatoimittaja Pirjo Toikkanen aloittaa kirjoittamisen Satokausikalenterin verkkosivuilla kasviksista. Pirjo on tullut tunnetuksi intohimoisena kasvisten käytön puolestapuhujana. Hänen sydämenasianaan on jo pitkään ollut herätellä suomalaisia käyttämään viljeltyjä ja villejä kasviksia monipuolisesti ja sesonkien mukaan.

”Olen Satokausikalenterin perustamisesta lähtien fanittanut Pirjoa ja hänen tekemisiään. Vihdoin tekemisemme on siinä pisteessä, että uskalsin lähestyä häntä ja esittää yhteistyötä. Kirjoitin aikaisemmin erittäin suosittuja ”parasta juuri nyt” -artikkeleita, joissa kerrotaan kulloinkin ajankohtaisesta kasviksesta. Enää oma aikani ei riitä kirjoittamiseen, joten tehtävään piti etsiä paras mahdollinen tekijä”, kertoo Satokausikalenterin perustaja Samuli Karjula.

Keväällä 2015 Alfred Kordelinin säätiön Jaakko Kolmosen rahasto myönsi Pirjolle tunnustuspalkinnon suomalaisen ruokakulttuurin edistämisestä. Lempinimen ”Rouva Kasvis” hän sai toimittajilta, joita hän parhaansa mukaan palveli kasvisasioissa ja antoi haastatteluja kasviksista.

”Lähden yhteistyöhön Satokausikalenterin kanssa todella innoissani, koska arvostan Samuli Karjulan intoa ja työtapaa. Näen siinä paljon itselleni tuttuja piirteitä. Satokausiajattelu on loistojuttu! Hienoa, että se etenee vauhdilla ja tuottaa tuloksia”, Pirjo iloitsee.

Pirjo välittää tietoa mielellään sellaisistakin kasviksista, jotka muutoin jäisivät vähälle huomiolle, kuten jotkut juurekset tai kaalit. Pirjo on ollut etujoukoissa tekemässä tunnetuksi myös unohduksiin jääneitä, kuten lehtikaalia tai härkäpapua. Myös uutuudet kiinnostavat ja tämän kevään broccoliinibuumissa Pirjolla oli näppinsä pelissä. Aivan samoin toimii myös Satokausikalenteri, joten on luontevaa että tiet yhtyvät.

”Kokemuksesta uskon siihen, että tehokkain tapa kasvisten käytön lisäämisessä on oppia tietämään niistä enemmän ja opetella valmistamaan niistä mahdollisimman herkullista ruokaa. Hyvä ruokaohje toimii kasviksen käyttöohjeena. Kun kasviksesta tehty ruoka maistuu, kasvista himoitaan yhä uudelleen”, Pirjo vakuuttaa.

Satokausikalenterin tavoitteena ei ole olla Suomen suurin seinäkalenterien kustantaja. Edellisestä kalenterista saadut tuotot mahdollistavat uusien aluevaltauksien tekemisen ja sesonkiruoan kokonaisvaltaisemman edistämisen. Pirjon tuoma ammattitaito tarjoaa lukijoille lisää laadukasta sisältöä ja reseptejä sesonkiruokailun toteuttamiseksi.

”Kasvisblogin pitämisen lisäksi yhteistyökuvioon on suunnitteilla muitakin tempauksia, mutta niistä tulette varmasti kuulemaan kun ne ovat ajankohtaisempia”, väläyttää Karjula.

Pirjon artikkeleita voi lukea osoitteessa www.blogi.satokausikalenteri.fi, josta löytyy paljon muutakin sesonkikasviksiin liittyvää tietoa. Myös Pirjon oma ruokaohjepainotteinen blogi jatkaa ja sieltä löytyy lisää ruokaohjeita hänen esittelemilleen kasviksille.

Lisätiedot:

Samuli Karjula, Sesonkia Oy / 044 026 5164, samuli.karjula@satokausikalenteri.fi / @APSK86

Pirjo Toikkanen / 040 089 4549 / @pirjotoikkanen