TUOTTEET VAIN VERKKOKAUPASTA. Ilmainen toimitus yli 35 € tilauksiin.

Satokausikalenterin perustamisesta lähtien meiltä on kysytty sesonkireseptejä. Olemme aikaisemmin keskittyneet yleisen kasvistietouden lisäämiseen ja jakaneet tietysti muiden suunnittelemia reseptejä sekä sisältöjä. Nyt voimme ylpeänä kertoa, että pitkäkestoisen yhteistyön tuloksena meillä on oma sesonkireseptikirja.


Yksittäisten reseptien bongaaminen internetistä sekä valtavasta määrästä keittokirjoja on haastavaa. Jos pääraaka-aine sattuu olemaan satokauden kasvis, niin kaikki muut resepteissä käytetyt raaka-aineet eivät välttämättä ole sesongissa. Siksi halusimme tehdä oman kirjan.

Me emme ole ammatiltamme kokkeja tai ravintola-alan ammattilaisia, joten etsimme kirjalle parhaan mahdollisen tekijän. Hanna Hurtta on ollut alusta asti seuraamassa ja kannustamassa meidän tekemisiämme. Hän on koulutukseltaan kokki ja restonomi sekä pyörittänyt vuosien ajan suosittua ruokablogia.

Ruokakirjan tekeminen ei onnistu viikonlopussa. Noin vuosi sitten aloimme ideoimaan Hannan kanssa kirjan sisältöä ja valitsimme jokaiselle kuukaudelle neljä sesonkikasvista, joiden ympärille reseptit rakentuvat. Melkein vuoden ajan Hanna suunnitteli reseptejä, testasi ne ensin itse, sitten lähipiirillään sekä vapaaehtoisilla henkilöillä ja otti itse kirjaan tarvittavat kuvat. Nyt meillä on yli 200 kuukausittain ryhmiteltyä sesonkireseptiä.

Hanna on nähnyt valtavan vaivan, mutta nyt kaikki sesonkireseptikirjan raaka-aineet ovat samassa linjassa Satokausikalenterin kanssa. Voit luottaa siihen, että valmistushetkellä käyttämäsi raaka-aineet ovat edullisimmillaan ja parhaimmillaan

Reseptiikkaan on otettu paljon vaikutteita Aasialaisesta keittiöstä. Siellä kasvissyönti on yleisempää ja esimerkiksi Intiassa jopa 40 prosenttia väestöstä on kasvissyöjiä. Meillä on Suomessa paljon maailman parhaita raaka-aineita, mutta perinteiset valmistustavat eivät aina ole herkullisin vaihtoehto.


Kirjan yli 200 reseptistä kasvisreseptejä on 165 (vegaaninen 59), gluteenittomia 151 ja maidottomia 92. Suurin osa on helposti muokattavissa sopimaan eri ruokavalioihin.

Tämä ei ole kasvisruokakirja, vaikka yli 100 reseptissä ei ole lainkaan käytetty lihaa tai kalaa. Pahanmakuinen ruoka johtuu usein siitä, että se on väärin valmistettu. Sesonkireseptikirjassa on jokaiselle valitulle kasvikselle neljä erilaista valmistus- tai käyttötapaa, joten löydät varmasti itsellesi mieluisan makumaailman. Toivottavasti tämä kirja hälventää kasvis- ja liharuoan, välillä turhaakin, vastakkainasettelua ja syömme tulevaisuudessa mahdollisimman maistuvaa ruokaa raaka-aineita sekä sesonkeja kunnioittaen.

Maukasta kesän odotusta ja voikaa hyvin!

Tilaa kirja tästä